FC Eindhoven en Jong PSV delen punten

FC Eindhoven heeft vrijdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong PSV in het Jan Louwers Stadion.
Voor eigen publiek kwamen de Blauw-Witten vanaf het begin sterker voor de dag. Binnen een kwartier had de thuisploeg drie grote kansen om tot scoren te komen. Twee keer was het Rigino Cicilia die het doel zocht, maar keeper Mike van den Meulenhof wist tot twee keer toe de bal te keren.  Ook Maarten Peijnenburg zag zijn poging gered worden door de PSV-keeper.

Na iets meer dan twintig minuten spelen, kreeg FC Eindhoven een domper te verwerken. Peijnenburg moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Flor van den Eynden. Vlak voor rust moesten de Blauw-Witten nog twee dompers verwerken. Eerst kwam Jong PSV tegen de verhoudingen in op een 0-1 voorsprong. Yorbe Vertessen ontsnapte aan de verdediging en scoorde. Vervolgens kon FC Eindhoven in de blessuretijd van de eerste helft nog een naam toevoegen aan de blessurelijst.  Na een luchtduel kwam Jarno Janssen verkeerd terecht en moest hij het veld verlaten.

Tweede helft
De tweede helft begon weer met veel balbezit voor de thuisploeg, maar veel kansen kreeg FC Eindhoven niet. Beide teams moesten na iets meer dan een uur spelen met tien man verder. Richie Ledezma kreeg direct rood na vermeend natrappen. Zo'n zeven minuten later moest ook Van den Eynden het veld verlaten. Hij kreeg zijn tweede gele kaart. 

Tien minuten voor tijd kwam de ploeg voor Ernie Brandts alsnog op gelijke hoogte. Invaller Moses Makasi kopte de bal uit een voorzet van Alvin Daniëls op doel en scoorde. In de extra tijd kreeg Marcelo Lopes nog een kans om FC Eindhoven naar de overwinning te schieten, maar zijn schot werd gepakt door Van den Meulenhof. Eindstand: 1-1.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen