Vertegenwoordigers van Fontys en FC Eindhoven zijn blij met de vernieuwde samenwerking FC Eindhoven

FC Eindhoven en Fontys slaan handen ineen

FC Eindhoven en Fontys versterken de samenwerking tussen de voetbalclub en de onderwijsinstelling.

Met de samenwerking ziet FC Eindhoven een belangrijkste toekomst bij de club voor Fontysstudenten. “Ik zie een toekomstbeeld waarbij een ervaren managementteam leiding geeft aan de club maar dat alle andere functies bekleed worden door studenten”, zegt Algemeen directeur Justin Goetzee.

“Voor een deel is dit al een feit. Zo hebben we momenteel twaalf studenten die een belangrijke rol hebben op het gebied van commercie, marketing, communicatie, media en bij het voetbal zelf. En deze studenten komen allemaal van Fontys”, laat Goetzee weten.

Ervaring opdoen
Voor Fontys is de vernieuwde samenwerking een kans om studenten praktijkervaring op te laten doen. “Een van de belangrijkste ontwikkelingen binnen Fontys is de hybride leeromgeving”, zegt Matty van Est, directeur van Fontys Sporthogeschool. “Studenten werken in deze omgevingen aan uitdagende en maatschappelijke vraagstukken waarbij het grensvlak tussen opleiden en beroepspraktijk wordt opgezocht. Dit verrijkt het leren van de student.”

Intentieverklaring
Er ligt een intentieverklaring om de komende jaren intensief samen te werken. Hierbij zullen waarschijnlijk ook andere instituten en opleidingen van Fontys aansluiten zoals Fysiotherapie, HRM en Finance & Control.

Laat je reactie achter