Jeem Sportsphotography

FC Eindhoven eindigt seizoen met gelijkspel tegen Jong FC Utrecht

FC Eindhoven heeft het seizoen met een gelijkspel afgesloten. In het Jan Louwers Stadion werd op de laatste speeldag met 2-2 gelijkgespeeld tegen Jong FC Utrecht.

Joey van Casand en Naoufal Azzagari mochten voor het eerst aan de aftrap verschijnen. Terwijl ook in het centrum van de verdediging van FC Eindhoven wijzigingen werden doorgevoerd. De geschorste Peijnenburg en Amevor werden vervangen door Valentino Vermeulen en Bart Biemans.

FC Eindhoven begon sterk aan het duel en kwam al na drie minuten op voorsprong. Jort van der Sande profiteerde van een fout in de Utrechtse defensie. Hij kon keeper Fabian de Keijzer omspelen en schoot de bal tegen de touwen, 1-0. Slechts een paar minuten later was het weer raak. Uit een corner schoot Valentino Vermeulen de bal binnen met een halve omhaal, 2-0. De thuisploeg leek vervolgens op een 3-0 voorsprong te komen, maar een doelpunt van Jort van der Sande werd afgekeurd vanwege een handsbal. Vlak voor rust kon Jong FC Utrecht iets terugdoen. Mees Rijks kopte een ingestudeerde vrije trap binnen, 2-1. 

Comeback
Na een kwartier spelen in de tweede helft kreeg Azzagari de kans om te score te vergroten, maar zijn poging werd gekeerd. Aan de andere kant was het vervolgens wel raak. Invaller Derensili Sanches Fernandes kon de bal eenvoudig achter Ruud Swinkels schieten, 2-2. Vervolgens werd er gewisseld door FC Eindhoven. Debutant Miano van den Bos viel in voor Joey van Casand, terwijl Jarno Janssen zijn rentree mocht maken na een lange blessure. 

In de slotfase kregen de Blauw-Witten nog een gigantische kans om de drie punten in Eindhoven te houden, maar de kopbal van Lorenzo van Kleef raakte de paal. Door het gelijkspel is FC Eindhoven op de vijftiende plek geëindigd. 

Laat je reactie achter