Jeem Sportsphotography

FC Eindhoven wint derby tegen Helmond Sport

FC Eindhoven heeft maandagavond tijdens de 95e derby tegen Helmond Sport gewonnen met 3-2. Het goed aanvallende spel van Eindhoven zorgde voor een interessante wedstrijd tussen beide clubs.

Al vanaf het begin had FC Eindhoven de teugels in handen. Al in de 11e minuut kreeg de thuisclub een grote kans op de voorsprong maar schoot de bal op de paal. Eindhoven kreeg kansen om het openingsdoelpunt te maken. Alleen tegen de verhouding in was het Helmond Sport die in de 40e minuut de 0-1 scoorde. Lang kon de uitploeg niet van de voorsprong genieten want nog geen twee minuten later was het Van der Sande die voor de thuisploeg de 1-1 maakte.

Na de rust waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. In de 58e minuut was het wel Brym die voor Eindhoven de 2-1 maakte. Als dan invaller Hernandez in de 81e minuut ook de 3-1 maakte, zat FC Eindhoven op rozen. Toch deed Helmond Sport nog een poging om op gelijke hoogte te komen. Kort in de blessuretijd maken de Helmonders nog de 3-2, door een goal van oud-FCE'er Van Landschoot. Maar FC Eindhoven kon de voorsprong toch houden en trokken uiteindelijk aan het langste eind. 

Door de overwinning stijgt de Eindhovense club in de Keuken Kampioen Divisie naar de 7e plaats met 10 punten uit 6 wedstrijden. Aankomende vrijdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. Dan speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen MVV Maastricht.

Voorafgaand aan de wedstrijd nam FC Eindhoven nog extra veiligheidsmaatregelen. Zo was er geen losse verkoop aan kaarten en mochten seizoenkaarthouders maar 1 kaartje extra kopen. Vorig jaar waren er namelijk flinke ongeregeldheden tijdens het duel. 

Laat je reactie achter