Johan Manders Jeem Sportsphotography

FC Eindhoven boekt nipte zege op FC Den Bosch

FC Eindhoven heeft vrijdagavond met 1-0 gewonnen van FC Den Bosch. De enige treffer van de wedstrijd werd gemaakt door Joey Sleegers.

Het was echter FC Den Bosch die voor het eerste gevaar van de wedstrijd zorgde. Jizz Hornkamp profiteerde van een fout in de Eindhovense verdediging, maar kon de bal vervolgens niet op het hoofd van een medespeler leggen. Aan de overkant was het even later wel raak. Joey Sleegers kreeg de bal in de elfde minuut in de voeten, dribbelde en schoot de bal van buiten de zestien binnen, 1-0. Na de openingstreffer waren er in de eerste helft nog wat kansen over en weer. Zo kopte Jens van Son uit een vrije trap op doel, maar zijn poging werd op de lat getikt door keeper Wouter van der Steen. Met een 1-0 ruststand zochten beide ploegen de kleedkamer op. 

Bovenliggende partij

De bezoekers begonnen sterker aan de tweede helft dan FC Eindhoven. Twintig minuten voor tijd resulteerde dit in enkele grote kansen. Eerst schoot Ryan Leijten op doel, maar zijn poging werd gestopt door Nigel Bertrams. Even later moest de keeper van FC Eindhoven weer redding brengen. Eerst op een poging van Hornkamp van dichtbij en even later op een schot van Leijten. In beide situaties wist Bertrams de bal te stoppen. De Blauw-Witten kregen daarna nog wat kansen om de score te verdubbelen, maar ook Van der Steen stond goed op te letten. Eindstand: 1-0.

Volgende week zondag neemt FC Eindhoven het op tegen ADO Den Haag.

Laat je reactie achter