studio040 / Saskia Rossieau

Faber: "Ik doe dit om de club te helpen"

De kersverse hoofdcoach Ernest Faber heeft dinsdag voor het eerst de selectie van PSV getraind. "Ik probeer de club te helpen."

Hij volgde maandag Mark van Bommel op, die na een reeks nederlagen werd ontslagen. Faber vindt het jammer dat Van Bommel weg is omdat het een vriend van hem is: "Maar als de club er om vraagt, kan je niet anders dan helpen."

Faber benadrukt dat het een tussenoplossing is. Na dit seizoen gaat de trainer terug naar PSV Academy, waar hij hoofd van de jeugdopleiding is. "Ik heb bewust gekozen voor de academie. Dat bevalt me goed en dit komt onverwachts", zegt de nieuwe coach. "Het mooie aan de jeugdopleiding is dat je spelers vormt. Dat is belangrijk om te doen om deze situatie te voorkomen. De jongens moeten leren omgaan met weerstanden. Ze moeten leren wat het nu echt is om topvoetbal te leveren."

Met de aanstelling van Faber als interim-trainer en zijn nieuwe assistenten Ruud Hesp en Boudewijn Zenden heeft PSV in ieder geval de tijd nu om de staf weer op orde te krijgen.

"Op korte termijn is het belangrijk om nu de eerste twee wedstrijden gewoon te winnen", aldus de verse interim. "Positieve mindset en aandacht voor elkaar is nu belangrijk. We moeten laten zien dat we één groep zijn. Presteren zonder voorwaarden"

PSV moet onder leiding van de nieuwe coach woensdagavond voor de beker aan de bak tegen de amateurs van GVVV.

Laat je reactie achter