L-Mount media

Expositie 100 jaar Veldhoven geopend in Museum ’t Oude Slot

De expositie ‘Stad van dorpen’, ter ere van het 100-jarig bestaan van de gemeente Veldhoven in 2021, is geopend. De tentoonstelling in Museum ’t Oude Slot is gevuld met verhalen, foto’s en historische voorwerpen.

Museumdirecteur Hans Sonnemans omschrijft de expositie als een tijdreis aan de hand van verschillende thema’s. “Van de brommer uit 1975 van onze vrijwilligster Anja, religieuze topstukken uit Oerle en de lokale sigarenindustrie tot de opkomst van chipmachineproducent ASML. Het geeft een gevarieerd beeld van een tijdperk", zegt hij tijdens de opening.

De thema’s gaan onder andere over de industrialisatie, religie, sport, cultuur en gemeente. Alle bezoekers van de expositie worden verwelkomd met een introductiefilm van Francien Somers, waarin de beelden van diverse historische foto’s overvloeien in het huidige beeld van Veldhoven.

Tijdscapsule begraven

Tijdens de opening van de expositie is ook een tijdcapsule begraven in de museumtuin van ’t Oude Slot. Deze wordt over 100 jaar geopend, als de gemeente Veldhoven zijn 200-jarig bestaan viert. Aan de inhoud kon iedereen een bijdrage leveren. Zo bevat de tijdcapsule brieven, foto’s, kunstwerken, tekeningen van kinderen en andere voorwerpen die een tijdbeeld geven van het jaar 2021.

Maar de capsule bevat ook een brief van de huidige burgemeester en wethouders aan de inwoners van Veldhoven in 2121. Wethouder Hans van de Looij las tijdens de opening de brief voor, waarin in het kort een beeld wordt geschetst van de geschiedenis van Veldhoven.  Initiatiefneemster Marieke Verbeek: “Zie het als een cadeautje aan toekomstige generaties.” 

L-Mount media

De expositie is nog tot het eind van het jaar te bezoeken. De openingstijden zijn woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.museumoudeslot.nl

Laat je reactie achter