Scheikundeproef op het Van Maerlantlyceum voor de Open Dag. Studio040 / Pleun Wolters

Explosies en steekvlam op online open dag Van Maerlant

Met een indrukwekkende steekvlam in het scheikundelokaal is donderdag de open dag van het Van Maerlantlyceum gerepeteerd. Die is dit weekend online mee te maken.

"Mijn wenkbrauwen zitten er nog aan ja, maar dat is ook wel eens anders geweest" zegt technisch onderwijsassistent Jasper Bijma. Hij heeft net gedemonstreerd met melkpoeder en een kaars wat vuur doet als er veel zuurstof voorradig is. De demonstratie geeft hij zaterdag nog een keer, tijdens de open dag van het Van Maerlantlyceum, maar dan met online publiek erbij. "Het is natuurlijk heel jammer dat ze niet echt naar school kunnen komen." Vijfhonderd gezinnen hebben zich al opgegeven.

Geen enkele open dag in de stad kan doorgaan wegens de coronamaatregelen. Daarom hebben veel scholen extra aandacht besteed aan de online variant. Op die van het Van Maerlant zijn interactieve mini-lesjes waarbij leerlingen met hun ouders mee kunnen doen, en er is een live rondleiding.  De open dag is via een speciale website te volgen: opendag.vanmaerlantlyceum.nl

Laat je reactie achter