Ex-schoolterreinen Woensel te koop voor woningbouw

De gemeente Eindhoven reserveert vijf voormalige schoollocaties in Woensel voor woningbouw. Vier daarvan gaan binnenkort in de verkoop. Voor de vijfde zoekt de gemeente een woningcorporatie als ontwikkelaar.
Het gaat om de oude Nutsmavo aan de Jan Heynslaan, de voormalige onderkomens van basisscholen De Rungraaf en De Korenaar aan respectievelijk de Vlokhovenseweg en de Vitruviusweg en een schoolgebouw aan de Generaal Coenderslaan. Een aantal van deze locaties fungeerden na hun schooltijd als tijdelijk onderkomen voor ondernemers, stichtingen en een theatergezelschap. Nu worden de meeste bewaakt door leegstandsbeheer.
Op het vijfde ex-schoolterrein (Mainelaan) was tot een paar jaar terug nog basisschool Onder de Wieken gehuisvest.  Die school werd in juni 2017 door brand verwoest (zie foto). Het karkas is inmiddels opgeruimd.  De gemeente wil het terrein laten ontwikkelen door een woningcorporatie, bedoeld voor sociale woningbouw. Welke corporatie dit gaat oppakken,  is nog niet bekend. Ook het pand op de Vlokhovenseweg dat nu in de verkoop gaat, werd in 2017 door brand getroffen.

Door genoemde locaties op de zogenoemde prioriteitenlijst te plaatsen, maakt de gemeente er versnelde woningbouw mogelijk. Op termijn wil de gemeente al haar grondeigendom verkopen, waar geen bestuurlijke bestemming op rust.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen