Ernest Faber: 'Thuis zijn we supersterk'

Het wordt een spannend duel komende zondag. PSV speelt in eigen huis tegen Feyenoord, die met maar één punt voor de Eindhovenaren staat.
Niet alleen PSV heeft een goede winstreeks. Feyenoord is al twaalf wedstrijden ongeslagen. Maar als het aan Ernest Faber ligt komt daar een einde aan. ‘Als wij de bal hebben en durven te voetballen, geloof ik dat we de serie van Feyenoord gaan beëindigen’, zei de interim-trainer van PSV. ‘We hebben zelfvertrouwen en iedereen is optimistisch na de laatste weken.’

De support van de fans en goede sfeer die weer terug bij PSV is, zijn voor Faber de ingrediënten voor een succesvolle wedstrijd. “Het momentum is vergelijkbaar met de wedstrijd tegen Willem II. Toen zouden we kansloos zijn, maar hebben we het samen met de supporters omgedraaid."
Alleen kunnen we geen succes hebben. Dat moeten de spelers ook niet denken. We willen het samen doen.

Ernest Faber

'Thuis zijn we supersterk'
Feyenoord is volgens de trainer van PSV een lastige ploeg om tegen te spelen: "Maar wij spelen thuis en hier zijn we supersterk. We willen een zelfde serie neerzetten als zij hebben gedaan, want dan komt een mooi eind van het seizoen dichtbij.”

'Dick Advocaat was mijn leermeester'
De winstreeks van Feyenoord begon toen Dick Advocaat het als trainer overnam van Jaap Stam. Advocaat is een goede bekende van Faber en vindt het mooi om tegen Dick te mogen spelen. “Hij was mijn leermeester als speler en als trainer en heeft met Feyenoord een knappe serie neergezet. Het is aan ons om hem zijn eerste nederlaag toe te brengen.”

Open training

Zaterdag heeft PSV nog een open training die om 10.30 uur begint op het hoofdveld van PSV Campus De Herdgang. De wedstrijd tegen Feyenoord vindt op zondag om 14:30 uur plaats, en is te beluisteren via Studio040 radio.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen