Eran Zahavi na roerige week: 'Ik wil bij PSV blijven'

Eran Zahavi blikte na afloop van het duel met PEC Zwolle terug op een roerige week. Hij werd afgelopen zondag opgeschrikt door een overval op zijn woning in Amsterdam, waarbij zijn vrouw en kinderen waren vastgebonden door de daders. Ook maakte de aanvaller een statement over zijn toekomst: "Ik wil bij PSV blijven.”

Zahavi was vooral te spreken over de steun die hij en zijn familie hebben ontvangen. “Ik ben blij dat onze familie, vrienden en iedereen bij PSV ons zo goed geholpen heeft. Er gaan nu allerlei verhalen rond over mijn toekomst, maar daar kan ik duidelijk over zijn: Ik wil bij PSV blijven”, zei de Israëliër. Hij gaf daarbij aan dat het niet alleen zijn keuze was. “Het was vooral de beslissing van mijn vrouw. Ze volgt me altijd de wereld rond en dat is voor haar niet altijd makkelijk, zeker nu niet. Ik ben dankbaar dat ik zo iemand als haar naast me heb.”

Doelpunt
De spits luisterde zijn rentree op met een goal tegen PEC Zwolle. “Soms zijn dingen voorbestemd om te gebeuren. Het was een van de meest emotionele goals uit mijn carrière”, zegt Zahavi die het doelpunt vierde met zijn familie. “Op dit soort momenten wil je samen zijn. Ik ben erg blij dat ze in het stadion mochten komen kijken.” 

Trainer Schmidt was erg te spreken over de houding van zijn speler. “Ik heb een speciale band met Zahavi die ik al vanuit mijn tijd in China ken. Hij had vandaag echt niet hoeven spelen. Dit zegt iets over hem als voetballer en als mens. Hij is een voorbeeldprof en ik ben blij dat hij voor ons speelt.”  

Bedankt
In een videoboodschap heeft Zahavi zich ook gericht tot de rest van Nederland. "Veel dank voor alle steun. De makkelijkste oplossing was naar huis te vliegen. Maar toen we alle steunbetuigingen kregen vanuit het hele land, besloten we dat geen afstand willen nemen van Nederland. We willen ze niet het gevoel geven dat we ze iets kwalijk nemen. Want iedereen toonde medeleven. We voelden ons zo geliefd. Dus dit was niet moment om weg te rennen, maar juist een moment om dichter bij elkaar te komen en ook hun respect te tonen."

Laat je reactie achter