Verschillende zalen Studio040| Alain Heeren

Er klinkt weer gekreun in de zaaltjes van Cupido

De heropening van seksbioscoop Cupido aan de Trudostraat, zorgt voor een dubbel gevoel bij de uitbater. "Blij dat we eindelijk weer open zijn. Maar de logica van die regels, is natuurlijk compleet zoek."

Plop! Met gevoel voor symboliek maakt Ilona Janssen een fles spuitende champagne open. De maandenlange lockdown is ook voor de erotische amusementsector voorbij, en dat zorgt voor opluchting en blijdschap bij zowel uitbaters als klanten van de Strijpse erotheek Cupido. Het kleine pand aan de Trudostraat herbergt de laatst overgebleven seksbioscoop van Eindhoven. 

Ook keurige stelletjes
Dát zo'n erotisch filmtheatertje überhaupt nog levensvatbaar is in het tijdperk waarin porno met één muisklik ook thuis binnen te halen is, mag vreemd klinken. Maar zo gek is dat niet, verzekert Ilona Janssen, die namens Cupido het woord doet. "Er blijft altijd een groep over, die het spannend vindt om dat met elkaar in een zaaltje te bekijken. En dat zijn echt niet alleen maar die rukkende oude mannetjes, waar jij misschien aan denkt. Hier komen juist ook keurige stelletjes, jong en oud, op zoek naar een stukje spanning. Wij moeten het juist van die bioscoop hebben." 

Op het Baekelandplein kruipen ze weer op elkaar en wij moeten ze hier op afstand houden. Snap jij het nog?

• Ilona Janssen

Krom
Voor die stelletjes wordt het er allemaal niet gezelliger op, met de nieuwe regels. Ze moeten voorlopig een lege stoel tussen zich dulden, bij wijze van anderhalve meter. "Of we daar op gaan controleren? Dat zal in het begin wel moeten, denk ik." Eigenlijk vindt Janssen het te 'krom voor woorden', hoe de versoepeling in Nederland zijn beloop krijgt. "Iedere logica is zoek. Op het Baekelandplein kruipen ze weer rustig op elkaar en wij moeten de mensen hier op afstand van elkaar houden. Ik denk dat de politiek hier nog eens goed naar moet kijken." 

Desinfecteergel
Behalve de gebarricadeerde tussenstoel, valt het met de corona-maatregelen in de rest van de zaak nog mee. "Ach, het is hier nooit zo druk dat je voet-aan-voet staat. Dus dat afstand houden, is het probleem niet. Verder hebben we natuurlijk veel producten die mensen even pakken, bekijken en weer terugleggen. Maar daar staat dan ook die dispenser met desinfecteergel voor klaar bij de ingang."

De champagne wordt weer opgeruimd en de eerste gasten komen binnen. Cupido is er klaar voor. Janssen: "Ik hoop dat het weer een beetje aantrekt, haha!"

Laat je reactie achter