ProRail

Enorme fietsenstalling bij station van hergebruikte materialen

Een megastalling voor 5000 fietsen wordt het, aan de westkant van het Eindhovense busstation Neckerspoel. De eerste schets is nu bekend: het gebouw wordt straks gemaakt met hergebruikte materialen.

De fietsenchaos op het station is velen nu een doorn in het oog. Rekken zitten vol, fietsen liggen op de grond, en veel tweewielers staan foutgeparkeerd. En de verwachting is dat er alleen maar meer fietsen bijkomen, met de groei van de stad. De nieuwe ‘fietsflat’ moet, samen met de stalling aan de zuidkant van het station, een einde maken aan die problemen. Samen bieden de stallingen ruimte aan 10.000 fietsen.

Vanaf eind volgend jaar wordt er gestart met de bouw. De nieuwe stalling bestaat grotendeels uit hergebruikte materialen. Zo worden ruiten uit oude treinen gebruikt in de gevels. De deuren komen van oude relaishuizen, van waaruit het spoor wordt voorzien van stroom. En de voorgevel bestaat uit voormalige stoeptegels.

ProRail, de gemeente, de NS zijn betrokken bij de bouw. Hetzelfde geldt voor ontwerpbureau Movares en Architecten CIE.

Laat je reactie achter