Politie

Politie start onderzoek na geweld bij regioderby

De politie Oost-Brabant start een onderzoek om te zien of de inzet van geweld na de voetbalwedstrijd FC Eindhoven tegen Helmond Sport op een professionele manier heeft plaatsgevonden.

De hulpofficier van justitie heeft hiertoe besloten.  Dat meldt het Eindhovens Dagblad. 

De politie heeft elf verdachten aangehouden na de wedstrijd van FC Eindhoven tegen Helmond op vrijdagavond. Een van hun wordt ervan verdacht een stoel naar een agent te hebben gegooid. De wedstrijd werd stilgelegd omdat het voor, tijdens en na de wedstrijd FC Eindhoven-Helmond Sport onrustig was in én buiten het stadion. De mobiele Eenheid werd ingezet om supportersgroepen uit elkaar te houden. Hierbij raakte een agent gewond nadat hij werd bekogeld met een stoel.

Baksteen en vuurwerk op zak
Voor de wedstrijd werd een verdachte aangehouden op de Roostenlaan in Eindhoven omdat hij zich niet kon legitimeren. Bij controle bleek dat de aangehouden man een baksteen en vuurwerk op zak had.

Een ander man werd in Eindhoven aangehouden omdat hij door rood liep en een agent die hem daarop aansprak in het been beet. Acht verdachten werden na de wedstrijd aangehouden in Helmond omdat zij op zoek waren naar een confrontatie met andere voetbalsupporters. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Laat je reactie achter