Eindhoven Bibliotheek Eindhoven

Noa is de Eindhovense voorleeskampioen

Noa van Hapert van basisschool de Boschuil is de winnaar van de Eindhovense finale van de Nationale Voorleeswedstrijd.

De finale vond vrijdagochtend plaats in de bibliotheek van Eindhoven. Noa nam het op tegen vier andere kinderen van de basisscholen De Achtbaan, De Vuurvlinder, De Talisman en De Korenaar.

Hoog niveau
Noa las een fragment voor uit Gips van Anna Woltz. De jury was erg blij met de keuze van het boek. "Het niveau was dit jaar ontzettend goed beter dan de voorgaande jaren, wij vonden het lastig om een keuze te maken," zegt jurylid Albert Kivits, directeur van de Bibliotheek Eindhoven.

Finale
De halve provinciale finale is op 7 maart in Goirle. Dan neemt Noa het op tegen de andere winnaars. Als Noa de jury voor zich weet te winnen, mag ze in april naar de provinciale finale en mogelijk naar de landelijke finale eind mei.

Jury
De jury bestond uit Albert Kivits, directeur de bibliotheek, schrijver Hessel Rippe en Andrea Wewer collectioneur van de bibliotheek. "De leerlingen deden het ontzettend goed en lezen is goed voor de ontwikkeling van het kind, ik ben zelf schrijver en lees ook altijd voor aan mijn eigen kinderen. Zo leer je een gevoel voor taal krijgen," aldus Hessel Rippe. 

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen, in samenwerking met de bibliotheken.


Laat je reactie achter