Eindhovense verkrachter opgepakt, politie zoekt specifieke getuigen

De politie heeft op maandagochtend een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden die wordt verdacht voor meerdere verkrachtingen in de regio.
De man wordt verdacht van twee verkrachtingen in Eindhoven en in Valkenswaard in de afgelopen week. 

Eerste aangifte
Het onderzoek startte nadat een 23-jarige vrouw uit Frankrijk zich op woensdag 31 juli bij de politie meldde. De vrouw deed toen aangifte van verkrachting.  Ze vertelde de politie dat ze op 31 juli vroeg in de ochtend op weg was naar een hotel en toen werd aangesproken door een onbekende man op een scooter. Hij bood haar toen aan om de vrouw naar haar hotel te brengen. Uiteindelijk reed de 23-jarige man richting Gennepper Parken in het Eindhovense Stadsdeel Stratum. Ter hoogte van het Tongelreeppad  zou de man haar met geweld de bosjes in hebben getrokken en hebben verkracht. Het slachtoffer liep diverse kneuzingen over haar hele lichaam op.

15-jarig meisje

Afgelopen zondag meldde het tweede slachtoffer zich bij de politie. Het 15-jarig meisje verklaarde op zondag 4 augustus rond 6.30 uur door een jonge man te zijn gedwongen om achterop zijn scooter te springen nadat hij haar had bedreigd en geslagen in een steegje in het centrum van Valkenswaard. Vervolgens is de man met het meisje naar een bosperceel aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard gereden, waar hij haar met geweld heeft verkracht. Het meisje liep onder meer verwondingen in haar gezicht op.

Vestdijk
Een 23-jarige vrouw werd op diezelfde zondagochtend aangesproken op de Vestdijk in Eindhoven door een man met vergelijkbaar signalement als de verdachte van het eerste incident.  De vrouw fietste door, waarop de man haar op zijn scooter bleef volgen. De vrouw bereikte snel haar huis en kon zo de man afschudden.

Tekst gaat verder na de tweet. 


De signalementen en de manier waarop de vrouwen werden benaderd kwamen in alle drie de zaken overeen. De man is na onderzoek op maandag in zijn woning aangehouden. Hij zit vast voor verder onderzoek.  Het gaat om een man met een donkere huidskleur die zich verplaatst op een grijze Vespa scooter (retromodel) met een schermpje voorop.

Specifieke getuigen gezocht
De politie is op zoek naar specifieke getuigen: een fietser die de man en het 15-jarig meisje aansprak in de omgeving van de Eindhovenseweg in Valkenswaard. Ook kwamen twee vrouwen in een auto voorbij rijden die iets riepen. Het rechercheteam is dringend op zoek naar deze getuigen.

advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen