Politie

Eindhovense terreurverdachten blijven langer vast

De negen terreurverdachten uit Eindhoven blijven nog langer vastzitten. Dat besliste de rechtbank in Rotterdam woensdag.

Zeven van de negen blijven twee maanden langer in voorarrest, bij twee jonge verdachten gaat het om een maand. 

De negen verdachten zijn 18 tot 31 jaar oud. Acht van hen zijn geboren in Nederland, een van hen is geboren in Afghanistan. Het Landelijk Parket van justitie en de Landelijke Recherche zijn de mannen op het spoor gekomen dankzij informatie van de inlichtingendienst AIVD. De mannen worden verdacht van deelname aan een terroristische organisatie en het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Bij huiszoekingen werden geen wapens en explosieven gevonden. Wel zijn een groot aantal gegevensdragers in beslag genomen.

Geen officiële zaak
De advocaat van twee van de opgepakte terreurverdachten uit Eindhoven verwacht niet dat het tot een officiële zaak komt. Volgens Peter Plasman kunnen de mannen niet veroordeeld worden als niet is bewezen dat ze echt van plan waren politici iets aan te doen. Volgens Plasman hadden de jongens een ‘melig gesprek’ tijdens het kijken van een Netflix-film, meldt Omroep Brabant. In dat gesprek werden grove grappen gemaakt. Die ‘grappen’ gingen over Rutte, Wilders en Baudet.

Laat je reactie achter