Schrijven Lezen is zilver, schrijven is goud

Eindhovense taalschool dicht vanwege fraudeonderzoek

De Eindhovense locatie van taalschool TCI Compiti is vanwege een grootschalig fraudeonderzoek gesloten. De school, waar anderstaligen terechtkunnen voor Nederlandse lessen, wordt verdacht van fraude en witwassen.

Dit meldt het ED

Behalve de Eindhovense vestiging zijn ook de locaties in Helmond, Veldhoven en Deurne gesloten. Aanleiding voor de sluiting zou een inval zijn door rechercheurs van de Inspectie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid vorige maand. Leerlingen en taalscholen, waaronder TCI Compiti, zouden samenspannen om onterecht miljoenen aan overheidssubsidie op te strijken.

Voor iedere leerling die inburgeringsonderwijs volgt, krijgt de taalschool 10.000 euro aan steun. Het geld zou door de verdachte taalscholen en leerlingen verdeeld worden, terwijl de student niet altijd les volgt. Hiervan wordt ook TCI Compiti verdacht, alhoewel de directeur ontkent. Een docent van de Eindhovense vestiging lijkt echter te bevestigen dat dit wel het geval is. 

'Ik had een stuk of twintig leerlingen die elke les hun handtekening moesten zetten als bewijs van aanwezigheid. Mede op basis daarvan krijgt de school subsidie. Maar in de lijst stonden handtekeningen achter de namen van twee mensen die ik zeker weten nooit in mijn les heb gehad. Dus óf een andere cursist heeft die handtekeningen gezet óf iemand van TCI Compiti. Maar er is in ieder geval mee gerommeld.'

Reactie
Directeur Waiel Shaker reageerde via een video op YouTube op de aantijgingen. 

Laat je reactie achter