Studenten Nikola Penev (l) en Roxane Wijnen, en TU/e-voorzitter Robert-Jan Smits Bart van Overbeeke

Eindhovense studentenverenigingen creëren coronabewustzijn

De Eindhovense studentenverenigingen ESC, SSRE en Demos slaan de handen ineen om het coronabewustzijn onder studenten en jongeren te vergroten.

De studentenverenigingen gaan gezamenlijk zo'n tweehonderd posters ophangen in studentenhuizen en verschillende onderwijsgebouwen in de stad. De leus van de campagne luidt: ‘Daar doe ik het voor’.

Op de posters staan Eindhovense studenten afgebeeld die vertellen waarom zij zich aan de coronaregels houden. Nikola Penev, van Compositum, de Eindhovense koepel van studentenverenigingen, laat weten dat het bewustzijn onder studenten over het coronavirus nog wel wat groter kan.

“Hoewel veel studenten al hun verantwoordelijkheid nemen, mag het coronabewustzijn onder studenten en andere jongeren nog een heel stuk groeien. Wij hopen daarom met deze campagne duidelijk te maken dat het opvolgen van de maatregelen van groot belang is voor iedereen, ook voor jongeren”, zegt Penev.

Verantwoordelijkheid
Robert-Jan Smits, bestuursvoorzitter van de TU/e, laat weten de actie van de studentenverenigingen enorm te waarderen. “Het is mooi om te zien dat studenten hun verantwoordelijkheid nemen. Het is belangrijk dat ze dit signaal afgeven aan andere studenten en jongeren, want alleen samen krijgen we het virus onder controle.”

De actie van de Eindhovense studentenverenigingen is onderdeel van een landelijke campagne die woensdag in Utrecht werd afgetrapt.

Laat je reactie achter