advertentie Banner Siteli

Archieffoto

Eindhovense scouting haalt Vredeslicht op

Negen scouts van de Eindhovense scouting Johannes Vianney gaan op donderdag 12 december het Vredeslicht ophalen in Wenen.

Het Vredeslicht is een vlam die elk jaar in Bethlehem uit de geboortekerk wordt opgehaald en naar Oostenrijk wordt gebracht. Daarna wordt de vlam in Oostenrijk verdeeld onder ruim duizend scouts uit Europa, waaronder scouts uit Eindhoven. Zij nemen de vlam al brandend mee naar hun eigen land om het daar verder te verspreiden. Op zondag 15 december komt de groep weer naar Eindhoven met de Vredesvlam. Deze wordt dan verder verdeeld onder de Nederlandse provincies.

Fakkeltocht 
Het Vredeslicht wordt onder andere gebruikt tijdens de Fakkeltocht in Eindhoven die op 24 december plaatsvindt. De scouting steekt in samenwerking met iemand van de Wereldvredesvlam de eerste fakkel aan die burgemeester Jorritsma vasthoudt. Daarnaast wordt het Vredeslicht op 24 december geplaatst op de oorlogsgraven op begraafplaats de Oude Toren in Eindhoven.

Vredesvlam in huis
De scouting moet de vlam tot 1 januari 2020 brandend houden. Mensen die graag de Vredesvlam in huis willen halen of de vlam zelf willen verspreiden kunnen bij de scouting terecht met een eigen lantaarn of kaars.

Laat je reactie achter