advertentie Banner Siteli

Studio040

Eindhovense scholen doen mee aan landelijk debatwedstrijd

Drie Eindhovense middelbare scholen gaan vrijdag debatteren in de voorrondes van de grootste debatwedstrijd van Nederland: 'Op weg naar Het Lagerhuis'.

Voor de tweeëntwintigste keer gaat BNNVARA's scholieren-debatcompetitie 'Op weg naar het Lagerhuis' op zoek naar het beste debat- en speechtalent van Nederland.  Het doel van de wedstrijd is om jongeren de mogelijkheid te bieden om debattechnieken te verbeteren. 

Beste debatschool van Nederland
De Eindhovense scholen Lorentz Casimir Lyceum, Van Maerlantlyceum en het Stedelijk College doen mee aan de strijd om de titel van beste debatschool van Nederland . Zij nemen het op 7 februari op tegen verschillende Brabantse scholen. Het doel van de wedstrijd is om jongeren de mogelijkheid te bieden om debattechnieken te verbeteren.

All-Star debat
De leerlingen gaan verschillende soorten debatten voeren tijdens de voorrondes. Nieuw dit jaar is het All-Star debat waarin vijf scholieren debatteren tegen een Statenlid. Aan het einde van de dag wordt er een winnend team bekendgemaakt. De winnaars gaan door naar de landelijke achtste- en kwartfinales. De landelijke finale wordt op 5 mei uitgezonden op NPO 2.

Voorrondes
Er doen jaarlijks zo'n tweehonderd scholen mee aan de debatwedstrijd. In januari, februari en maart vinden er vijftien voorrondes plaats verspreid door heel Nederland. De organisatie ligt in handen van Het Debatbureau.

Laat je reactie achter