advertentie Banner Profile Mekkes

Studio040

Politiek stemt in met forse investering binnenstad

De Eindhovense gemeenteraad heeft dinsdagavond unaniem ingestemd met de nieuwe plannen voor de binnenstad.

Met een bedrag van ruim achttien miljoen euro krijgt de binnenstad een make-over. Zo gaan de rode stenen weg, en komen er nieuwe voor terug. Ook komt er veel meer groen bij, met struiken en bomen. Verder krijgt de binnenstad nieuwe riolering, nieuwe bankjes en afvalbakken. Tot slot komen er  op straat verwijzingen naar waar Eindhoven voor staat: design, innovatie en technologie.

Alle fracties staan achter het plan. De rode stenen zijn versleten, vinden ze, en het centrum moet meer een visitekaartje van de hightech-regio worden. Ook zeggen veel fracties dat er beter moet worden geanticipeerd op het veranderende klimaat, met bijvoorbeeld extra groen in de binnenstad.

Toch zijn onder meer 50Plus, PvdA en DENK kritisch over de Markt. Het plein is door het stadsbestuur voorlopig niet meegenomen in de plannen. Het aanpakken van de Markt is nu namelijk nog te duur. 50Plus vroeg wethouder Rik Thijs om dit toch alsnog te regelen. Maar daar voelde Thijs niets voor. 'Voor nu zie ik daar geen mogelijkheden toe. Maar over twee jaar wil hier alsnog met u naar kijken.' 

De werkzaamheden gebeuren in fases. Volgend jaar is de start, op Stratumseind. In 2025 moet de klus klaar zijn.

Laat je reactie achter