Eindhovense namen op De Parade

The Ruggeds treden op tijdens Festival de Parade. De plannen voor theaterfestival in Eindhoven worden al steeds concreter.
Het theaterfestival is in mei tien dagen in Eindhoven. Het festival wordt in tenten op het grasveldje naast het Parktheater gehouden.

"Hier komen de mensen binnen", Eefje Colsen, woordvoerder van de Parade. Op het grasveldje naast het theater staan nu nog nog krokussen en narcissen in volle bloei. "In mei zijn ze gelukkig wel uitgebloeid", lacht Colsen. "Hier komen onder andere acht theatertentjes op het veld, restaurantjes, een fonteinbar en onze iconische zweefmolen. Ik kan nog niks concreets zeggen, omdat we nu druk zijn met namen regelen, maar wel kan ik al zeggen dat dansgroep The Ruggeds van de partij zullen zijn."

Naast de samenwerking met het Parktheater wil de organisatie ook gaan samenwerken met studenten van de Design Academy Eindhoven.
Ruim dertig jaar geleden was de voorloper van het theaterfestival genaamd Boulevard of Broken Dreams ook in Eindhoven.  Er zijn volgens Colsen nog veel Eindhovenaren die zich dit kunnen herinneren. Het is dan ook de bedoeling dat de Parade jaarlijks terugkomt in Eindhoven.

"Voor dit jaar hebben we subsidie gekregen. Daar zijn we erg blij mee. De jaren erop willen we zelfvoorzienend zijn", aldus Colsen. "Als het aan ons ligt komen we in 2021 sowieso terug. Onze ervaring is ook dat je iets meerdere jaren moet uitproberen om het te laten slagen." 

Theaterfestival Parade komt vrijdag 29 mei naar Eindhoven.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen