Eindhovense horeca wil deuren in januari weer openen
Eindhovense horecaondernemers willen 17 januari de deuren weer open gooien. Het gebrek aan perspectief breekt de sector op.
“Het water staat ons niet aan maar over de lippen”, zegt Ruud Bakker, van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Eindhoven.
Bakker laakt het gebrek aan uitzicht op betere tijden voor de horeca-branche. “We hebben het ontzettend zwaar en het ziet er niet naar uit dat de tijden gaan veranderen. Maar je ziet dat ook met het sluiten van de horeca, er nog steeds veel coronabesmettingen plaatsvinden.”
En dat steekt de horecaman. “Als ik de volle winkelstraten zie dan heb ik daar geen problemen mee, maar het laat wel zien dat het pijnpunt echt niet alleen bij de horeca ligt. Maar zo worden we wel behandeld, enige onderbouwing daarvoor ontbreekt.”
In steen gebeiteld
En dus besluit KHN met vijftig afdelingen in heel Nederland de horeca vanaf half januari weer te openen. Al staat dat besluit volgens Bakker niet in steen gebeiteld.
Steunfonds
“Als het kabinet besluit met een fatsoenlijk steunfonds te komen, dan verandert dat de situatie natuurlijk”, zegt Bakker. “Maar dat is wel een absolute voorwaarde, want deze situatie is totaal onhoudbaar.”
Laat je reactie achter