Studio040 |Alain Heeren

Eindhovense horeca start eigen keurmerk

Voor klant en controleurs snel zichtbaar maken wat de bezoekcapaciteit van een horeca-instelling is. Dat is het doel van het keurmerk 'veilige capaciteit horeca' dat de Eindhovense horeca woensdag introduceerde.

Via een sticker op het raam van een café of restaurant, weten bezoekers en handhavers voortaan snel waar ze aan toe zijn. Op dit nieuwe keurmerk staat een nummer wat aangeeft hoeveel mensen de horeca-instelling binnen mag laten. Dat aantal is vastgesteld met een rekentool die rekening houdt met verschillende elementen: looppaden, tafels en andere meubels en hoe binnen dat totaalbeeld anderhalve meter gewaarborgd kan blijven.


Of dat maximaal aantal bezoekers in werkelijkheid niet wordt overschreden is behalve de verantwoordelijkheid van de ondernemer uiteraard ook aan de handhavers om vast te stellen. Het keurmerk maakt in ieder geval duidelijk waar de grens ligt. Die grens kan natuurlijk veranderen of zelfs vervallen als de landelijke overheid de coronaregels verstrengt, versoepelt of helemaal afschaft.

Enkele horecazaken in de stad hebben al een keurmerk 'veilige capaciteit horeca' voor hun raam hangen. Vijftig aanvragen ervoor zijn nog in behandeling. Die aanvraag moeten ondernemers onderbouwen met een plattegrond en berekening. De gemeente controleert de aanvraag.

Inmiddels hebben ook andere steden belangstelling voor het keurmerk getoond.

Laat je reactie achter