advertentie Banner Siteli

Verlate lintjesregen Chris Bakker | Studio040

Eindhovense gedecoreerden alsnog geëerd met ceremonie

Vijftien Eindhovenaren kregen vanmiddag in het bijzijn van zes wethouders een lintje opgespeld.

Het uitdelen van de lintjes vond eigenlijk plaats eind april. Toen werd er door het coronavirus geen ceremonie gehouden. De gedecoreerden kregen via een videogesprek te horen dat ze een lintje kregen. Vrijdag werd dat in levende lijven over gedaan in het Muziekgebouw. De burgemeester was er wegens privéomstandigheden niet bij. Wel waren de zes wethouders van het stadsbestuur aanwezig.

Onder de gedecoreerden was Toos Wierema-Ballings, de oudste persoon die dit jaar een onderscheiding kreeg. Die kreeg ze onder meer wegens haar inzet voor Parochie Sint Joris.

Ook dr. Pieter Wijn kreeg een lintje opgespeld. Wijn was jarenlang hoogleraar Klinische Fysica aan de Technische Universteit Eindhoven, daarnaast was hij verbonden aan het Maxima Medisch Centrum. Ook stond hij aan de oprichting van het eerste klinisch-vasculair laboratorium in Nederland. Daarnaast stond hij aan de geboorte van het vakgebied klynische fysica.

Ondanks de versoepeling van de coronamaatregelen kregen de gedecoreerden het lintje niet door een afgevaardigde van het gemeentebestuur opgespeld. De wethouder gaf het doosje met de onderscheiding aan de partner van de decorandus, die het lintje hem of haar opspeldde.

Eerder deze week kreeg voormalig NTS Group-topman Marc Hendrikse al een lintje uitgereikt. 

Laat je reactie achter