Eindhovense dief mishandeld, dader opgepakt voor poging tot doodslag

In het Eindhovense stadsdeel Strijp is vannacht een fietsendief flink mishandeld. De 39-jarige dief en de 43-jarige man die hem toetakelde zijn opgepakt.

Agenten reageerden op een melding dat de eigenaresse van een fiets samen met haar vriend de mogelijke dief van haar fiets hadden gezien. Die fiets werd eerder op de avond gestolen. De twee hadden de dief met een auto klemgereden, waarbij de auto tegen de gevel van een woning aan de Reaumurstraat tot stilstand kwam. Kort daarop was er gevochten.

De 43-jarige Eindhovenaaar vertelde de politie dat hij in gevecht was gekomen met de fietsdief, maar dat de dief was ontkomen. De dief zou mogelijk in het bezit zijn geweest van een mes en een woning aan de Reaumurstraat zijn ingevlucht. Agenten zagen de vermoedelijke dief binnen, waarop hij werd aangehouden. Hij bloedde hevig en had zware verwondingen aan zijn gezicht.

Uit onderzoek blijkt dat de twee mannen inderdaad hebben gevochten. Volgens de politie heeft de 43-jarige man buitenproportioneel geweld  gebruikt. Hij wordt verdacht van zware mishandeling en poging doodslag. Beide mannen zitten vast voor verder onderzoek.

advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen