Illustratie van het coronavirus Pixabay

Aantal Eindhovense coronapatiënten verdubbeld

Het aantal coronapatiënten in de gemeente Eindhoven is in de afgelopen twee weken verdubbeld.

Uit cijfers van het RIVM blijkt dat er bij 38 Eindhovenaren het coronavirus is vastgesteld. De cijfers gaan over de laatste twee weken, van 22 juli tot en met 4 augustus. De twee weken daarvoor was het virus bij 17 personen vastgesteld. Dat cijfer bestreek de periode 8 juli tot en met 21 juli.

De toename van het aantal besmettingen past in de landelijk trend. Vooral in het westen van het land neemt het aantal coronabesmettingen toe. Het noopte de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema er toe om boetes te laten uitschrijven voor mensen die op drukke plaatsen geen mondkapjes dragen.

Randgemeenten
Ook in de randgemeenten loopt het aantal besmettingen op. In Veldhoven liep het aantal op van één besmetting naar zeven. In Geldrop-Mierlo steeg het aantal besmettingen van nul naar twee. In Waalre en Valkenswaard waren er twee weken geleden ook nul besmettingen, daar zijn er nu respectievelijk drie en zes mensen besmet. In Best steeg het aantal coronabesmettingen van één naar vijf. Gemeente Nuenen en Son en Breugel tellen vooralsnog geen besmettingen.

Veiligheidsregio
Eerder liet Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost weten zich over de lokale situatie geen zorgen te maken. Wel liet een woordvoerder van de instelling weten de landelijke situatie zorgwekkend te vinden.

Ook de GGD liet weten zich zorgen te maken over het oplopende aantal coronabesmettingen.

Laat je reactie achter