advertentie Banner Siteli

Philips

Eindhovense campussen willen minimaal 100 miljoen

De TU/e Campus en de High Tech Campus pleiten voor een rijksbijdrage van minimaal 100 miljoen voor campussen en wetenschapsparken in Nederland.

Dat laten de de campussen, samen met acht andere soortgelijke campussen in Nederland, weten in een manifest. Het geld moet worden gebruikt voor het onderhouden, verbeteren en uitbreiden van de locaties.

De tien campussen halen ter argumentatie een rapport aan waaruit blijkt dat de werkgelegenheid op wetenschaps- en techniekcampussen veel harder groeit dan in andere sectoren. Momenteel bieden de tien 'topcampussen' ruimte voor 44.000 banen bij 2000 actieve bedrijven.

Aandacht
Bert Kip, voorzitter van het Nationale Campussen Overleg, laat weten dat er voor het rijk werk aan de winkel is. “Wij missen de aandacht voor de fysieke component van de campussen. Juist hier kan vaart gemaakt worden, omdat alle essentiële partijen samenwerken; bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden."

Primaire taak
Die partijen zijn nu ook de genen die het geld voor de campussen op tafel leggen. "Zij zijn de financiers van campusontwikkeling, maar dat is niet hun primaire taak. Daarom pleiten we voor een gezamenlijke inspanning met het rijk", aldus Kip.

Laat je reactie achter