Studio040| Alain Heeren

Eindhovense basisschoolkinderen maken video voor de koning

Een korte videoboodschap, als cadeautje voor de jarige koning. Dat is wat kinderen van Basisschool De Korenaar in Eindhoven dinsdagochtend hebben gemaakt, samen met CultuurStation en hun mobiele studio.

De koning viert dit jaar zijn verjaardag in Eindhoven. Cultuurstation start daarom een project met de Eindhovense jeugd: 'Leve de Koning stories!'. Kinderen uit de regio Eindhoven mogen een korte videoboodschap maken voor de koning. Hierin mogen ze laten zien hoe ze tegen een koning aankijken of waarin ze de jarige Willem-Alexander gewoon feliciteren.

Basisschool De Korenaar
Vanmorgen was de organisatie van Cultuurstation op bezoek bij  Basisschool De Korenaar, om de kinderen te ondersteunen bij het maken van een video. De kinderen reageerden allemaal enthousiast. Het is ook mogelijk voor kinderen uit de regio om vanuit thuis een video te maken voor de koning. Meer informatie daarover vind je hier.

De filmpjes worden op Koningsdag vertoond op een speciale Eindhovense Koningsdag website en staan een week lang op het YouTube-kanaal van CultuurStation.  

Laat je reactie achter