Sem van Rijssel

Eindhovens restaurant heeft er genoeg van: "Fuck it, wij zijn open"

"Fuck it, wij zijn open", kondigen de restauranteigenaren van De Kiet in Eindhoven zondagavond aan. Via een videoboodschap vertellen de twee mannen dat zij er genoeg van hebben. De lockdown duurt te lang en ze moeten wat ondernemen, daarom ging het restaurant weer open voor gasten die daar willen eten .

Het kabinet kwam zondag bijeen in het Catshuis. De uitkomst is dat de lockdown wordt verlengd tot zeker 31 januari. Misschien zelfs langer. Voor restaurants betekent dat wéér een financiële klap. Eigenaren van De Kiet, ook wel Boys van de Kiet genoemd, zijn het daarom zat. 

"Als er een ding is wat wij hebben geleerd van ondernemerschap, dan is dit zelfredzaamheid." In de facebookpost waarop ze de boodschap verkondigen, vertellen de eigenaren dat de maatregelen het onmogelijk voor ondernemers maakt om op een 'menswaardige' manier geld te verdienen. "De schade is groot en onnodig."

De eigenaren roepen andere horecaondernemers op om net als zij open te gaan. Er moet iets veranderen. Op een bord aan de voorkant van het restaurant stond met krijt geschreven: "Geen mondkapje, geen probleem. Wij leven in liefde, nooit in angst. Leef een beetje."

Toch weer dicht
Een paar minuten na het bericht van Omroep Brabant werden de gasten van het restaurant weer buiten gezet. Het licht ging uit en het restaurant ging dicht. Toch hebben een paar gasten op locatie kunnen tafelen. Enkele politiewagens die door de straat reden hebben verder geen actie meer ondernomen. Het is niet duidelijk of het restaurant vandaag weer open gaat. 

Laat je reactie achter