Studio040

Eindhovens project finalist ‘Innovation in Politics Award 2020’

Het Eindhovens project 'Passport 4 Work' is verkozen tot finalist bij de ‘Innovation in Politics Award 2020’

Het project waarin de gemeente Eindhoven samenwerkt met een aantal regionale en bovenregionale partners, is door het Innovation in Politics Institute gekozen tot finalist in de categorie ‘Economy’. Passport 4 Work behoort nu tot de laatste tien kandidaten die voor de eerste plaats in de categorie 'Economy' gaan. In totaal waren er bijna vierhonderd inzendingen. Het Eindhovens project zit nog in de conceptstatus, maar met de nominatie voor deze prijs zien projectpartners dat ze op de goede weg zijn.

Kans op de arbeidsmarkt
“Iedereen in Eindhoven moet een kans krijgen om mee te doen op de arbeidsmarkt", zegt Wethouder Yasin Torunoglu. "Met het project Passport 4 Work brengen we vraag en aanbod op de arbeidsmarkt op een innovatieve manier bij elkaar." De interactieve tool brengt de talenten en kwaliteiten van werkzoekenden in kaart en geeft mogelijkheden om deze verder te ontwikkelen. Ook stimuleert de tool werkgevers om niet meer te kijken naar opleiding en ervaring, maar te focussen op competenties en talent. Met behulp van Passport 4 Work kunnen werkzoekenden kwaliteiten en talenten verder ontwikkelen via gamification, neurogames en e-learning. 

Een aanpak waar de huidige arbeidsmarkt om vraagt en ik ben dan ook heel trots op deze nominatie

• Wethouder Yasin Torunoglu

Prijsuitreiking
Met de prijsuitreikingen wil Innovation in Politics Institute politieke werk in Europa erkennen. Ieder jaar wordt er een jury samengesteld van meer dan duizend Europese burgers om te beslissen wie de prijs wint. Normaal gesproken wordt de prijs, die sinds 2017 jaarlijks wordt uitgereikt in acht categorieën, uitgereikt op een locatie ergens in Europa. Dit jaar zou dit vanuit Berlijn zijn. Door het coronavirus is dat dit jaar niet mogelijk. In plaats daarvan krijgen de genomineerden in de loop van november via het instituut de mogelijkheid om online hun project breed aan Europa te presenteren.


Laat je reactie achter