Eindhoven Box Cup

Eindhovens bokstoernooi gaat door ondanks corona

Het sterkste deelnemers veld ooit, zo noemt de organisatie van de Eindhoven Box Cup. Het toernooi gaat gewoon door met een aanzienlijk aantal olympische boksers.

Hetzelfde toernooi werd in 2020 afgelast omdat er geen betalende bezoekers welkom waren. Dat probleem heeft de organisatie nu het hoofd kunnen bieden omdat Jack’s Casino zich als hoofdsponsor aan het toernooi verbindt en zo opdraait voor de kosten.

Het deelnemersveld van het toernooi is omvangrijk. Aan het toernooi doen ruim tweehonderd boksers uit ruim dertig landen mee, meldt de organisatie. Onder meer sporters uit Rusland, Duitsland, Thailand en Mongolië maken hun opwachting.

Daarnaast is ook de gehele Nederlandse selectie is aanwezig in Hotel Van der Valk in Eindhoven Het toernooi heeft de A-status van de internationale boksbond AIBA en geldt als het grootste bokstoernooi van West-Europa.

Boris van der Vorst, voorzitter van de Nederlandse Boksbond, is enthousiast over de doorgang van de vijfde editie van het toernooi. “De Eindhoven Box Cup zet Nederland internationaal op de bokskaart. Het is geweldig dat we met dit evenement het boksen in Nederland na een lange periode weer kunnen opstarten.”

Het toernooi wordt online live uitgezonden.

Laat je reactie achter