Studio040 - Larissa Gomes Meyer

Eindhovenaren helpen met opruimen Stationsplein

Schoonmakers van de stadsreiniging in Eindhoven zijn sinds zondagavond druk bezig om de stad weer op te ruimen na de rellen. Een groep Eindhovenaren heeft besloten om de organisatie maandagochtend te helpen bij het Stationsplein.

Van ingegooide ruiten, geplunderde winkels tot vernielde auto's en fietsen. Station Eindhoven Centraal heeft zondag flink wat klappen gekregen tijdens de rellen in de binnenstad. Het gaat volgens ProRail om tonnen schade. Een groot deel van het glas dat op straat én in het station lag, is zondagavond al opgeruimd. Maar maandagochtend lag er ook nog veel werk voor de schoonmakers. Daarom besloot een groep Eindhovenaren om de handen uit de mouwen te steken.

Troep Troopers Tongelre
De groep 'Troep Troopers Tongelre' had een bericht op hun social media gezet waarin Eindhovenaren werd gevraagd om te helpen bij het opruimen. De '3 T's' is een buurtinitiatief om het zwerfafval in de buurt op te ruimen en om buurtgenoten op een ongedwongen manier te leren kennen. Zij zagen de troep voor het Eindhovens station en besloten om te helpen. Uiteindelijk reageerden zo'n dertig vrijwilligers op hun oproep en stonden ze allemaal rond 9.00 uur maandagochtend klaar.

Tekst gaat verder na de foto's.

Schaamte
Gina Makken, initiatiefnemer van de Troep Troopers Tongelre schaamt zich voor de schade die in Eindhoven is. Ze hoopt op deze manier te kunnen laten zien dat Eindhoven anders is dan wat er zondag gebeurde. "Ik moest laten zien dat Eindhoven anders is en kan zijn dan wat gisteren allemaal in het nieuws is gekomen", zegt Gina. Toen ze zag dat zo'n dertig man zich had aangemeld om te helpen, deed dat haar goed. "Ik had niet verwacht dat zoveel mensen mee wilden helpen, dit toont ook een beeld van hoe Eindhovenaren zijn." Ondanks de chaos die er lag, was het een gezellige ochtend opruimen. 

Dankbaar
Jos Walravens van Ergon Eindhoven is dankbaar en tevreden over hoe de vrijwilligers hun hebben geholpen. "Ik had nooit verwacht dat zoveel mensen zouden komen om te helpen", laat hij weten. "Het opruimen is daardoor veel sneller gegaan." Voor vandaag is Ergon zo goed als klaar op het Stationsplein, maar ze verwachten de komende dagen nog wel wat extra opruimklussen tegen te komen. 


Laat je reactie achter