Pixabay

Eindhovenaar veroordeeld voor kindermisbruik

Een 51-jarige Eindhovenaar is door rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot drie jaar cel wegens kindermisbruik.

Van die drie jaar is er één jaar voorwaardelijk. Aan die voorwaardelijke straf hangt een meldplicht bij de reclassering. Ook moet de man zich laten opnemen in een zorginstelling en zich daar laten behandelen voor zijn psychische problemen.

De dader is veroordeeld voor het plegen van ontucht bij drie kinderen. Tussen 1996 en 2000 misbruikte hij veelvuldig een meisje dat 9 jaar oud was toen het misbruik begon. Het meisje werd tussen de 20 en 30 keer misbruikt door de man.

Ook in 2015 sloeg de man toe, nu bij een 12-jarig meisje. Van 2016 tot en met 2017 misbruikte de man ook nog een jongen. De jongen was dertien toen het misbruik begon.

Net gescheiden
De rechtbank laat weten dat de verschillende zaken sterke overeenkomsten vertonen. Zo sloot de man vriendschap met alleenstaande moeders die net gescheiden waren. De kinderen kampte met psychische problemen. De dader dreef een wig tussen moeder en kind door het vertrouwen van de moeder te winnen.

Verminderd toerekeningsvatbaar
Volgens een psycholoog heeft de man een vorm van autisme. De rechtbank verklaart hem daarom verminderd toerekeningsvatbaar.

Behalve de gevangenisstraf en verplichte behandeling, moet de dader zijn slachtoffers gezamenlijk ruim 10.000 euro betalen.

Laat je reactie achter