Politie

Eindhovenaar verdacht van poging tot moord

De 55-jarige Eindhovenaar wordt ervan verdacht bewust ingereden te hebben op een groepje mensen dat hem en een andere man confronteerde bij een café in Oirschot.

De politie heeft de man op zaterdag rond 00.45 uur aangehouden.

Inbreken
Twee bezoekers en twee personeelsleden van de kroeg in Oirschot liepen vrijdagavond kort voor middernacht naar buiten, omdat een medewerker twee verdachten bij een loods op het terrein zag rondscharrelen en vermoedde dat de mannen wilden inbreken. 

Agressief
De aangehouden Eindhovenaar zou agressief hebben gereageerd toen het personeel ze aanspraken. Hij duwde een personeelslid weg en sloeg een van de klanten. Het groepje schrok daarvan en nam afstand. Vervolgens stapte het verdachte tweetal in de auto en reed de bestuurder ervan bewust in op de klanten en medewerkers. Zij konden nog net op tijd opzij springen en zich deels schuilhouden achter een plantenbak.

Kenteken
Een van de getuigen noteerde het kenteken en op basis daarvan kon de Eindhovenaar al snel na het incident thuis aangehouden worden. Daarbij verzette hij zich hevig. De man is op het bureau in verzekering gesteld, hij verdacht van poging moord/doodslag.

De politie is nog op zoek naar de tweede man die betrokken was bij het incident.
 

Laat je reactie achter