Pixabay

Eindhovenaar krijgt 2 jaar cel voor schietpartij om quad

Een 20-jarige man uit Eindhoven is veroordeeld tot 30 maanden celstraf omdat hij iemand in zijn knie schoot. Van de 30 maanden zijn er zes voorwaardelijk.

De man ging in september vorig jaar naar een woning in Veldhoven omdat hij dacht dat de bewoner zijn quad had gestolen. Er ontstond een woordenwisseling waarna de verdachte zijn vuurwapen uit zijn zak haalde. Hij schoot het slachtoffer vervolgens door zijn knie.

Volgens de verdachte gebeurde dat per ongeluk, maar de rechtbank gelooft dat niet. De verdachte richtte het wapen eerder op het hoofd van het slachtoffer en schoot nadat de bewoner wilde wegrennen. Daarbij mikte hij opzettelijk op de benen van het slachtoffer.

Daaruit blijkt dat de man het slachtoffer niet wilde doden. Wel maakte hij zich schuldig aan zware mishandeling. Het slachtoffer heeft nog steeds beperkingen in zijn dagelijkse leven.

Confrontatie
Daarbij rekent de rechtbank de man aan dat hij de politie niet inschakelde om poolshoogte te nemen over de quad. In plaats daarvan ging hij zelf de confrontatie aan. Bovendien gooide hij op de terugweg het pistool uit de auto, wat ervoor had kunnen zorgen dat iemand anders het vuurwapen in handen had kunnen krijgen.

Proeftijd
Wat ook meetelt is dat de dader een bekende is van justitie. Het incident speelde zich af terwijl de man op proeftijd was van een eerdere veroordeling.

Behalve de 2 jaar cel plus een half jaar voorwaardelijk, moet de man zich laten opnemen door de GGzE. Ook moet hij het slachtoffer een schadevergoeding van 3000 euro betalen.

Laat je reactie achter