advertentie Banner Profile Mekkes

Politie

Eindhovenaar (26) aangehouden voor ladingdiefstal

Een 26-jarige Eindhovenaar werd vrijdag op heterdaad betrapt door de politie bij het leeghalen van een oplegger van een vrachtwagen op de verzorgingsplaats de Slenk langs de A50 bij Arnhem. De Eindhovenaar en zijn Colombiaanse handlanger zijn aangehouden. Een derde man wist te ontsnappen.

De politieagenten zagen rond 02:40 uur drie mannen met dozen met elektronica van een vrachtwagen met oplegger weglopen en deze dozen in hun voertuig leggen. Toen de politie de mannen aansprak, zijn twee verdachten gevlucht en de A50 overgestoken. De derde man die nog bij de vrachtwagen stond, is meteen aangehouden. Een van de vluchtende mannen is niet veel later aangehouden. 

Na onderzoek bleek dat het zeil van de oplegger was opengesneden. Naast de vrachtwagen stond een grote hoeveelheid dozen en in het voertuig van de verdachten werden dertig dozen met elektronica aangetroffen. Vermoedelijk zijn deze uit de vrachtwagen gestolen. Ook bleek dat de auto van de drie verdachten was voorzien van vermoedelijk gestolen kentekenplaten van een voertuig dat bij een garage in Heteren stond. De kentekenplaten waren over de originele geplaatst.

De 26-jarige Eindhovenaar en 36-jarige Colombiaan zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn naar het bureau gebracht voor verder onderzoek. Na de aanhouding bleek dat de Colombiaanse verdachte stond gesignaleerd voor verplichte DNA-afname in verband met een eerder misdrijf. Het voertuig, de kentekenplaten en de dozen met elektronica zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

Eerdere aanhouding

Het is de tweede keer in korte tijd dat de politie te maken heeft met een soortgelijk incident. Bij de politie kwam donderdagochtend een melding binnen dat op verzorgingsplaats Oeienbosch langs de A67 in Knegsel ongeveer twintig zeilen van opleggers van vrachtwagens waren opgesneden. Daarnaast was uit een Poolse oplegger een grote partij duren metalen gestolen. 

Op de parkeerplaats hadden getuigen rond drie uur 's nachts een bestelbus met Duitse kentekenplaten gezien, die mogelijk met de ladingdiefstal had te maken. Door de getuigen zijn foto's gemaakt van de bestelbus en het kenteken is aan de politie doorgegeven.

Het was niet veel later, donderdagochtend rond 10:00 uur, toen politieagenten het voertuig zagen rijden op de A67 ter hoogte van verzorgingsplaats de Meelakker bij Geldrop. Bij het geven van het stopteken is de bestelbus de berm ingereden en zijn twee mannen uit de nog rijdende bus gesprongen en gevlucht. Een van de verdachten, een 30-jarige Roemeen zonder vaste woon- of verblijfplaats, wordt snel aangehouden omdat hij zijn enkel heeft verstuikt. Van de tweede verdachte ontbreekt nog ieder spoor. De bestelbus is in beslag genomen.

Het is vooralsnog onduidelijk of de verdachten van beide incidenten elkaar kennen of dat het om een twee losstaande incidenten gaat.

Laat je reactie achter