Politie Eindhoven

Eindhovenaar (18) aangehouden voor betrokkenheid bij gewapende beroving

Een 18-jarige Eindhovenaar is aangehouden voor betrokkenheid bij een beroving met een vuurwapen.

Op 26 september van dit jaar werd een 18-jarige Veldhovenaar naar een plek gelokt en beroofd van zijn telefoon en geld. In de afgelopen dagen zijn vier jonge mannen aangehouden voor deze beroving, onder wie de Eindhovenaar.

Het slachtoffer werd op die bewuste zaterdagavond door een bekende gevraagd om naar de Blaarthemseweg in Veldhoven te komen. Eenmaal aangekomen vond er een korte ontmoeting plaats tussen het slachtoffer, zijn kennis en een vriend van de bekende. Plotseling doken twee gemaskerde mannen op uit de bosjes, die de Veldhovenaar sloegen met een ploertendoder en hem dwongen van zijn fiets af te stappen. Een van de daders richtte vervolgens een vuurwapen op het slachtoffer en hij werd gedwongen zijn telefoon en geld af te geven. Ook de bekende en een vriend van hem werden bedreigd door de verdachten en zouden hun telefoon en geld hebben afgegeven. Vervolgens zijn de daders weggevlucht.

Onderzoek
Nadat er aangifte was gedaan door het slachtoffer is de politie een onderzoek gestart. Daarbij kwamen twee mogelijke daders in beeld. Een 18-jarige en 19-jarige jongen uit Veldhoven. Zij worden ervan verdacht de Veldhovenaar te hebben beroofd. Hun woningen zijn doorzocht en er werden meerdere goederen meegenomen, waaronder een grote hoeveelheid zwaar vuurwerk en een handelshoeveelheid softdrugs. Ook werd het vuurwapen aangetroffen waar de beroving mogelijk mee is gepleegd. Het bleek te gaan om een alarmpistool. Beide verdachten zijn aangehouden en zitten momenteel vast voor verder onderzoek.

Maar er bleek meer aan de hand te zijn. De bekende van het slachtoffer en zijn vriend zouden vermoedelijk met de daders hebben samengewerkt. De twee zouden het slachtoffer met een smoes naar de Blaarthemseweg hebben gelokt om hem te laten beroven en vervolgens de buit met zijn vieren te delen. Deze twee verdachten, een 18-jarige Eindhovenaar en een 19-jarige Veldhovenaar, zijn ook aangehouden.

Laat je reactie achter