Restaurant Fling Omroep Brabant

Eindhoven waarschuwt horeca niet meer bij overtreden coronaregels

De gemeente Eindhoven staat achter het beleid om horecagelegenheden geen waarschuwing meer te geven als ze de coronaregels overtreden, maar in plaats daarvan direct op te treden. Dat laat het college van B&W weten in een reactie op raadsvragen van de VVD naar aanleiding van de sluiting van de restaurants Fling en Antonio's na het overtreden van de coronamaatregelen.

Bij de horecagelegenheden zouden na middernacht mensen op het terras hebben gezeten en dat is niet toegestaan. Volgens de restaurants zou het echter gaan om personeel dat na een dag hard werken met elkaar de dag naloopt met een drankje en een gesprek op het terras. "Hoewel wij begrijpen dat de coronaregels duidelijk zijn dat er na middernacht niemand meer op het terras mag zitten lijkt voor ons deze vorm van handhaving haar doel voorbij te schieten. Zeker bij horecaondernemers die al zo hard getroffen zijn door de coronacrisis", schrijft raadslid Jeroen Dasbach van de VVD.

Het college is echter een andere mening toegedaan. Volgens de gemeente Eindhoven zijn de landelijke maatregelen, die worden uitgevoerd vanwege het oplopende aantal besmettingen, duidelijk gecommuniceerd met de horeca. Zo wordt er zeer frequent overlegd met een vertegenwoordiging van de horecaondernemers uit de binnenstad en Koninklijke Horeca Nederland, aldus het college. Daarnaast worden de regels via een app genaamd Chainels gecommuniceerd, alhoewel dat bij de laatste maatregelen niet is gebeurd.

Wel zou Handhaving bij alle horecagelegenheden zijn langs geweest om ze op de hoogte te brengen van de nieuwe coronaregels. Bovendien zouden de ondernemers zijn gewaarschuwd dat de tijd van waarschuwen voorbij is.

Heropening
De restaurants  Fling en Antonio's zijn naar de rechter gestapt. Die heeft afgelopen vrijdag bepaald dat de horecagelegenheden de deuren weer mochten openen in afwachting van de inhoudelijke behandeling van de zaak aanstaande dinsdag.

Laat je reactie achter