advertentie Banner Profile Mekkes

Stadhuis Eindhoven Studio040 / Alain Heeren

Eindhoven opent ondernemersloket

Ondernemers die met vragen zitten over bijvoorbeeld hulpmaatregelen waarop ze een beroep kunnen doen, kunnen terecht bij het loket.


De gemeente laat in een persbericht weten dat het bestrijden van het coronavirus en het beschermen van de gezondheid van mensen voorop staat. "Maar daarnaast heeft de crisis ook een economische kant voor Eindhovense ondernemers, van ZZP’er tot het grootbedrijf."

“Het noodpakket Economie & Banen van het kabinet neemt niet alle zorgen weg, maar het helpt ondernemers om ze bij te staan in deze lastige tijden. Onze medewerkers zijn hard aan het werk om de maatregelen zo snel mogelijk in te regelen. Wie vragen heeft kan contact opnemen met het ondernemersloket”, aldus wethouder Stijn Steenbakkers.

“Er is een grote groep kleine zelfstandigen die door de coronacrisis in de knel dreigt te komen",   voegt wethouder Yasin Torunoglu toe "Een deel van deze groep komt direct zonder inkomen te zitten. Ook zij kunnen zich bij de gemeente melden voor een regeling. Het rijk maakt dat mogelijk met de ‘tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TORZO)’, die vanaf vandaag aangevraagd kan worden via de website.”

Wie meer informatie wil over de mogelijkheden die het noodpakket voor ondernemers biedt, kan terecht op de website van de gemeente. 

Laat je reactie achter