Pixabay

Eindhoven opent nieuw loket voor werklozen en ondernemers

Gemeente Eindhoven wil met het loket ‘Huis naar Werk’ werklozen en ondernemers helpen zich een weg te vinden in het oerwoud van de arbeidsmarkt.

Die arbeidsmarkt is namelijk al jarenlang versnipperd, volgens de gemeente. “Een scala aan projecten en websites zorgt ervoor dat veel werkgevers en werkzoekenden door de bomen het bos niet meer zien. Voor elke doelgroep is wel een ander plan bedacht, in de verwachting dat je daarmee goed aansluit bij wat iemand wil en kan. De praktijk leert ons dat de inmiddels uitgebreide en onoverzichtelijke structuren niet meer passen.”

Het Huis naar Werk moet mensen helpen hun weg te vinden door het landschap van projecten en websites. Wie contact opneemt met het loket, wordt door een medewerker bij de hand genomen, “en pas losgelaten op het moment iemand zijn of haar bestemming heeft bereikt”, aldus de gemeente.

Breed toegankelijk
Daarbij is de instelling voor iedereen toegankelijk: voor wie net is afgestudeerd, voor iemand die een andere baan wilt, of iemand die werkloos is. Daarbij is het loket ook toegankelijk voor werkgevers die op zoek zijn naar personeel.

Bij het project zijn onder meer dertien gemeenten uit de regio betrokken en ook tien instellingen, waaronder het UWV, vakbonden FNV en CNV en werkgeversorganisatie VNO-NCW.

Laat je reactie achter