Eindhoven niet in de prijzen gevallen verkiezing mooiste station

Eindhoven heeft niet het mooiste station van Nederland.

De NS meldt dat het station van Groningen met een ruime meerderheid verkozen is door de bezoekers tot mooiste station van Nederland van 2019. Ruim 10 000 reizigers brachten hun stem uit, 33% van de stemmen ging naar de noordelijke provinciehoofdstad.

Het historische station van Valkenburg pakte de tweede plaats met 16% van de stemmen, gevolgd door Rotterdam Centraal met 14%. 

‘Stations zijn meer dan een plek waar je naar binnen rent om in de trein te springen en omgekeerd weer eruit na aankomst.

Gerjan Vasse, social media manager van NS

Dit jaar werden deze verkiezingen voor het eerst gehouden. De social media manager van NS Gerjan Vasse kwam met het idee: 

‘Stations zijn meer dan een plek waar je naar binnen rent om in de trein te springen en omgekeerd weer eruit na aankomst (meestal kijkend op je mobiele telefoon). Wij vinden dat je best stil mag staan bij de bijzondere en soms historische aspecten die een station heeft te bieden. Bovendien zijn de stations steeds gastvrijer geworden en inmiddels vaak een plek om bijvoorbeeld te vergaderen, mensen te ontmoeten of te winkelen. Met deze verkiezing zien we dat stations wel degelijk leven onder onze reizigers en bezoekers, dus we overwegen zeker om dit volgend jaar nogmaals te doen.’

Assistent stationsmanager Erik van Willenswaard nam de prijs vol trots in ontvangst. De plaquette met de begeerde titel krijgt - in elk geval voor een jaar - een mooie plek in station Groningen.

 

advertentie Banner Gebit-plus

Lees ook deze artikelen