‘Eindhoven moet jonge ambtenaren binden’

Eindhoven moet met een actieplan komen om te voorkomen dat jonge ambtenaren vertrekken.
Ook zou er meer moeten gebeuren om meer jonge medewerkers aan te trekken. Dat stellen coalitiepartijen GroenLinks, VVD en CDA, samen met oppositiepartij D66.

Ze roepen het stadsbestuur in een motie op om uiterlijk begin volgend jaar met concrete maatregelen te komen. De vier fracties vinden dat de huidige aanpak hapert. Eindhoven scoort van de grotere gemeenten in het land nog steeds nog steeds slecht als het gaat om het aandeel jonge ambtenaren.

Afspiegeling samenleving
Jonge krachten zijn relatief snel weg, schrijven de partijen. Ze vinden dat een slechte zaak, omdat het personeelsbestand van de gemeente een goede afspiegeling dient de zijn van de Eindhovense samenleving. ‘De gemeente Eindhoven heeft een voorbeeldfunctie naar de inwoners en werkgevers in de stad waar het gaat om het bieden van gelijke kansen aan mensen ongeacht hun leeftijd, gender, seksuele oriëntatie, culturele, etnische of religieuze achtergrond. Het prima is dat jonge krachten de organisatie verlaten vanwege ambitie en ontwikkelingsmogelijkheden, maar nooit vanwege het last hebben van de organisatie’, laten GroenLinks, VVD, CDA en D66 in de motie weten.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen