Gemeente Eindhoven

Eindhoven langs ondernemers voor mogelijk extra hulp

De gemeente Eindhoven gaat met getroffen ondernemers om tafel om te kijken om ze extra hulp kunnen krijgen. Dat zegt burgemeester Jorritsma.

Hij komt met die boodschap, nu steeds meer ondernemers met de handen in het haar zitten nu de huidige lockdown wordt verlengd. De gemeente gaat daarom langs getroffen sectoren als de horeca en detailhandel, op zoek naar oplossingen.

Jorritsma: “Laten we hopen dat over drie maanden het ergste van de crisis voorbij is. Dan wil ik niet achterom kijken en zien dat mensen die zo belangrijk voor deze stad waren, niet meer verder kunnen. Dan hebben we ook de boot gemist.”  

Toch wil hij de verwachtingen ook temperen. De stad kwam vorig jaar al met lokale steunmaatregelen, en de gemeentekas raakt een keer leeg. “Er ligt geen zak met geld op het stadhuis. Alles moet in balans blijven en we proberen echt iedereen naar vermogen te helpen”, reageert de burgemeester.

Jorritsma reageert ook op het gedrag van diverse Eindhovense ondernemers afgelopen weekend. Ze negeerden de coronaregels, en gingen zelf handhavers te lijf. "Ze zijn meerdere keren gewaarschuwd. Maar als ze zich dan vervolgens niet aan de regels houden, dan zijn ze bij mij aan het verkeerde adres. We laten het niet toe als de middelvinger wordt opgestoken."

Laat je reactie achter