Meiden in techniek op Eckart College Studio040

Twee excellente scholen erbij in Eindhoven

Het Eckart College en het Stedelijk College hebben maandag het predicaat 'excellent' gekregen.

De middelbare scholen mogen de titel drie jaar voeren voor zowel vmbo, havo en vwo, aldus de Inspectie voor het Onderwijs. Het predicaat is een soort keurmerk voor de kwaliteit van het onderwijs.


Normaal gesproken zijn we bescheiden op het Eckart, maar vandaag even niet.

• Jacqueline Melis, vestigingsdirecteur

Het Eckart College is excellent op zowel mavo-, havo- als vwo-niveau. Het doel is voornamelijk om leerlingen naast de gebruikelijke vakken ook te leren hoe ze zich kunnen redden op bijvoorbeeld sociaal en financieel gebied. "Ik ben gewoon ontzettend trots!", vertelt Jacqueline Melis, vestigingsdirecteur. "Normaal gesproken zijn we bescheiden op het Eckart, maar vandaag even niet. We ontvangen dit graag. We hebben dit echt met het hele team gedaan."

De titel 'excelente school' is drie jaar geldig. Dat het Eckart zich nu zo mag noemen, is niet voor het eerst. In 2016 kreeg de middelbare school ook dit predicaat. Na in 2019 niet meegedaan te hebben, hebben ze nu opnieuw hun eer behaald. Het nieuwe certificaat mogen de scholen gebruiken tot eind 2022.

In totaal kregen maandag 62 basisscholen, middelbare scholen en scholen in het speciaal onderwijs het predicaat excellent.

Laat je reactie achter