Studio040

Eindhoven krijgt een gedenkteken voor Indische en Molukse ouders

Op het terrein van Vitalis Peppelrode in Eindhoven komt in september van dit jaar een gedenkteken voor Indische en Molukse ouders, die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog naar Nederland zijn vertrokken met hun gezin. Met het monument willen de kinderen van toen hun ouders bedanken voor hun grote inzet en al hun stille opofferingen voor de toekomst van hun kinderen.

Het gedenkteken wordt gemaakt door kunstenares Marleen de Man uit Eindhoven en in brons gegoten door Atelier 80 in Dreumel. Hoe het monument eruit komt te zien blijft nog een verrassing tot de onthulling, maar wel heeft het al een duidelijk missie, aldus initiatiefnemer Roy Meelhuysen van stichting Indisch Gedenkteken Eindhoven. Het gedenkteken moet 'eren, verbinden, meedoen en doorgeven'. Ook willen de kinderen van toen met het monument hun dankbaarheid tonen aan hun ouders, omdat ze door hun besluit om te vertrekken een betere toekomst kregen. 

Onthulling
Het monument wordt op zaterdag 25 september om 14:00 uur onthuld. Tijdens de plechtigheid zullen enkele sprekers hun persoonlijke verhaal vertellen. Ook worden er kleurrijke bloemen bij het gedenkteken gelegd. 

Laat je reactie achter