Being Development

Eindhoven krijgt 3500 vierkante meter bos in centrum

Het VDMA-terrein in het centrum van Eindhoven wordt een gebied waarin wonen, werken en recreatie samenkomen. Het gebied moet een levendig stuk stad worden.

In het plan voor het terrein is een ontwerp voor een zogenoemd Brabants Stadbos. Dat 3500 vierkante zal beslaan, inclusief boswachter.

Er moeten elementen voorkomen die verwijzen naar het innovatieve karakter van de stad. Waaronder duurzaamheid, creativiteit en natuurlijk de Brainport regio. En er moeten ook betaalbare woningen op het VDMA-terrein komen. "Het VDMA-terrein wordt een levendig onderdeel van de binnenstad", aldus Yasin Torunoglu, wethouder Wonen. "Bovendien krijgt de stad er een prachtige verbinding bij: vanuit het station naar de binnenstad, richting Mariënhage en het NRE-terrein. Ik kijk uit naar deze aanwinst voor de stad!"

We gaan de oude gebouwen laten staan.

• Bas van Dam, projectontwikkelaar Being Development

Ook de geschiedenis van het VDMA-terrein komt naar voren met het nieuwe design. “We gaan de oude gebouwen laten staan”, laat Bas van Dam van projectontwikkelaar Being Development weten. "Daarmee laten we het karakter van de de stad en deze plek goed zien."

Being Development

De projectontwikkelaar Being Development is uitgekozen om het terrein aan de Vestdijk te herontwikkelen. De ontwikkelaar wil nu al starten met een tijdelijke invulling van de aanwezige panden. Ondertussen werken de gemeente en Being aan een definitieve overeenkomst. De bedoeling is dat 2021 gestart zal worden met de bouw.

Uitstel

De oude luciferfabriek en zusterflat aan de Vestdijk had al veel eerder herbouwd moeten worden. Alleen zorgde de kredietcrisis voor jaren uitstel.

Laat je reactie achter