advertentie Banner Profile Mekkes

Jeugd, sport, voetbal, PSV Foundation Academy PSV Media

Eindhoven host city Nationale Sportweek

Eindhoven is host city van de Nationale Sportweek 2020 en 2021. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF.

Het evenement vindt plaats van 18 tot en met 27 september. De week is bedoeld om mensen te stimuleren te gaan sporten en bewegen. Wethouder Sport Stijn Steenbakkers toont zich enthousiast. “Eindhoven heeft veel veerkracht laten zien tijdens de afgelopen maanden. Daarom zijn we hartstikke blij dat we juist dit jaar host city mogen zijn. De Sportweek is iets dat we samen met alle sportaanbieders en de inwoners willen doen. Ik ben trots op iedereen die daar zijn of haar steentje aan gaat bijdragen."

NOC*NSF licht het besluit toe om Eindhoven één van de host steden te maken. "Wij zien de gemeente Eindhoven al jarenlang als één de grootste fans van sport in de breedste zin van het woord. Veel aandacht voor sport en bewegen, mooie evenementen, innovatief in sportlabs en ook in de nieuwe Urbansports, maar ook wereldberoemd door haar investeringen in de zwemsport."

De manier waarop de stad dat doet kan op lof rekenen van de sportkoepel. "De gemeente doet dat hand in hand met veel sportclubs, bekende sporters en een sterk vrijwilligersbestand. Juist nu in de afgelopen tijd is gebleken hoe onmisbaar sport is voor onze gezondheid is een krachtige sportinfrastructuur in Eindhoven cruciaal. Vooral voor inwoners waarvoor sport en bewegen nog niet zo vanzelfsprekend is."

Laat je reactie achter