Studio040 - Tais da Silva

Eindhoven geniet van de zon: 'Even mentaal opladen'

De zon schijnt en de lucht is blauw. Een reden voor veel Eindhovenaren om naar buiten te gaan en te genieten van het weer.

In het Stadswandelpark in Eindhoven is het dan ook aardig druk. Van stelletjes die samen in het park aan het lunchen zijn tot groepjes jongeren die op hun telefoon een spel spelen. Men houdt afstand van elkaar, maar probeert het coronavirus toch héél even te vergeten om echt te kunnen genieten van het weer.

Mentaal opladen
Het is volgens veel Eindhovenaren niet alleen fijn om buiten te zijn, het helpt ook om even helemaal mentaal op te laden. "Ik merk dat ik mentaal zo aan het opladen ben in zo'n kort tijd", laat een vrouw weten die samen met een vriendin in het park zit te lunchen. "Ik had heel veel behoefte aan dit weer zonder dat ik het in de gaten had. Van dat thuiswerken en niks kunnen doen word je maar moe."

Lege terrassen
Ook het afhalen van wat lekkers om dit vervolgens buiten in het park op te eten, is een populaire bezigheid op zaterdagmiddag. Waar normaal de terrasjes vol zitten met dit weer, zijn ze nu leeg. Christy Hoolboom, restaurantmanager van Thym by Parkzicht baalt dan ook dat hun terras dicht moet blijven. "Maar het is ook fijn dat we op deze manier nog steeds met klanten in contact kunnen komen en ze wat lekkers to go kunnen aanbieden", zegt Hoolboom. 

Leuker dan de sneeuw
In het centrum van Eindhoven is het ook druk, ondanks dat de winkels alleen open zijn voor het afhalen van producten. "Het is gewoon zo fijn om buiten te zijn nu. We mogen niet veel door het coronavirus, dus we proberen nu heel de dag buiten te genieten", zegt een man die samen met zijn vrouw een broodje in het centrum aan het opeten is. "De sneeuw was leuk, maar laat dit lekkere weer nog maar even blijven."


Laat je reactie achter